ARTRITA

    Afectiunile osteoarticulare se manifesta prin inflamatii cu sau fara edem ( umflarea tesuturilor), inflamatia articulara sau musculara ( miozita ).

    Inflamatia este o reactie la actiunea diversilor factori agresivi, cum ar fi traumatismele, infectiile sau bolile autoimune.

    Durerea articulara este cauzata de acumularea intra-articulara de lichid.

    Rigiditatea articulara este adesea intalnita in artrite.

ATENTIONARE !

    Leziunile sau operatiile pot infecta articulatiile.

    Spondiloartropatiile sunt boli reumatice care afecteaza coloana. In spondilita anchilozanta, cea mai intalnita dintre ele, articulatiile coloanei se inflameaza si devin rigide.

    Guta este o forma acuta de artrita inflamatorie, care ataca articulatiile mici de la maini si picioare, specifica peroanelor supraponderale care consuma carne si alcool.

    Suferinzii de guta au depozite de cristale de sare de acid uric in articulatii, care provoaca umflaturi si dureri mari ( 90% din cei afectati de guta sunt barbatii ).

    Artrita septica reprezinta o infectare a lichidului articular si a tesuturilor articulare datorate adesea unor bacterii si uneori cauzata de virusi sau fungi.

    Mielomul multiplu este cel mai frecvent tip de tumora osoasa maligna care porneste din insasi celulele maduvei spinarii ( care dau nastere celulelor sanguine ).

    Osteosarcomul este localizat in majoritatea situaiilor in jurul genunchilor si mai rar la nivelul osului, cauzeaza durere si tumefactie si se raspandeste cu metastaze in plamani.

Trebuie sa stiti !

    Artritele inflamatorii tratate cu antiinflamatoare nesteroidiene, amelioreaza simptomele dar niciodata nu modifica evolutia bolii.

    Corticosteroizii ( prednison ) reduc inflamatiile articulare, dar nu pot fi utilizati prea mult datorita efectelor secundare devastatoare.

    Imunosupresoarele, produc leziuni hepatice, inflamatii pulmonare, infectii si inhiba productia medulara de celule sanguine, risc de aparitie a neoplasmelor.

IDEAL !

Descopera ceva din frumusetea si bogatia vietii si vei trezi nebanuite resurse tamaduitoare.   

Accesati aici : CONSILIERE PERSONALA si TERAPIE

SUFERINTA este semnul ca nu esti in armonie cu tine insuti si cu legea existentei.

Artrita poate fi provocata de infectii bacteriene, virale sau fungice ale articulatiei ( streptococi, stafilococi, genococi, hemofilus sau Candida albicans ).

       UTILITATEA SUFERINTEI  – te forteaza sa inlaturi cee ce este gresit, inutil, si distructiv in viata ta.

Folosiţi rubrica de CONTACT, completaţi formularul de ÎNSCRİERE şi veţi fi contactat pentru programare.

Trimite-ti UN MESAJ prin email, cu tema care va intereseaza si datele de contact pe adresa contact@doctor-happy.ro

 

 

This is an animated dialog which is useful for displaying information. The dialog window can be moved, resized and closed with the 'x' icon.